GLI en zorgverzekering

Per 1 januari 2019 komt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) in het basispakket van de zorgverzekering. Wie een BMI heeft van 30 of hoger (of een BMI van 25 hoger gecombineerd met risico op diabetes en/of hart- en vaatziekten), kan straks door de huisarts worden doorverwezen om zo’n ‘GLI’ te gaan doen.

De GLI kent verschillende bewezen effectieve programma’s, waaronder het CooL programma. CooL staat voor  Coaching op Leefstijl. Je krijgt samen met een groep andere mensen twee jaar begeleiding van een gecertificeerde leefstijlcoach. Je gaat aan de slag met je voeding, beweging en gedrag en gewoontes. Het doel is niet zomaar afvallen, maar echt grip krijgen op je gewicht.

Tot januari worden er nog veel zaken uitgewerkt in samenwerking met onder andere de zorgverzekeraars. De leefstijlcoaches van Visiom zijn goed op de hoogte en gestart met de voorbereidingen. Per januari willen we een CooL programma aanbieden dat je vanaf dag één helpt om je doelen te bereiken, maar ook gewoon heel leuk en inspirerend is. Uiteraard voldoen we aan alle eisen voor een vergoeding via de basisverzekering (mits je bent doorverwezen door de huisarts). Op deze website houden we je op de hoogte.

Bent u als zorggroep op zoek naar een gekwalificeerde leefstijlcoach als uitvoerder van de GLI? Lees hier verder.