Categorie├źn
leefstijlcoaching

Maar stap je er doorheen?!?

Leefstijlcoaches zijn dol op open deuren. Dingen die heel logisch zijn om te doen. Die iedereen wel weet. Vooral open deuren die gaan over wat goed voor je is. Want mensen stappen vaak helemaal niet door die open deuren heen! Ze kijken ernaar en denken: “Ja, weet ik wel. Is mooi daar.” En vervolgens lopen ze door op een pad vol valkuilen dat ze pijntjes en een ontevreden gevoel bezorgt.

En dan lijkt het alsof je geprobeerd hebt te veranderen. Sterker nog: dat is ook zo. Maar het zit hem in het woord ‘geprobeerd’. ‘Proberen’ om iets te doen, bestaat eigenlijk niet. Je doet iets wel, of je doet iets niet. Als je iets niet doet, heb je daar altijd een reden voor. Je oude gedrag is zo lekker vertrouwd. Je bent te moe. Je hebt niet scherp waarom je zou veranderen. Enzovoort. Maar intussen ben je toch niet tevreden over jezelf of je leven.

Wat een leefstijlcoach nu zo leuk vindt, is samen met een cli├źnt benoemen wat hij nu echt wil en waarom. Dus niet stoppen bij ‘ik wil 8 kilo afvallen’, maar vaststellen dat je met zelfvertrouwen een groep in wilt stappen. Niet weer zeggen dat je ‘gezond wilt leven’, maar beseffen dat je met je (klein)kinderen ondersteboven aan een klimrek wilt hangen. Als je dat voor je kan zien, het gevoel kan oproepen of de energie in je stem hoort als je daarover vertelt, dan kan je ervoor kiezen. Dan heb je geen voornemen meer, maar een besluit. En dat verandert je.

Er zijn steeds meer werkgevers die zien wat dit waard is bij hun medewerkers. Wil je als werkgever of werknemer overleggen over wat passend is? Neem contact op met een Ster-leefstijlcoach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *