Categorieën
Geen categorie

Thuiswerken & alleen wonen – hoe blijf je in balans?

Als alleenstaande heb je wel vaker uitdagingen, zeker als je er niet expliciet voor gekozen hebt om alleen te wonen. Ga je veel thuis werken, dan wordt dat nog verder versterkt. Hoe zorg je dat je in balans blijft, geestelijk en lichamelijk? Hier volgen wat tips.

Zorg voor een vast dagritme

Dagen verlopen prettiger als er een basisstructuur is. Anders wordt alles een lamlendige aaneenschakeling zonder begin of eind. Plan maaltijden en bedtijden op een vaste tijd. Sta op als de wekker gaat, was je en kleed je aan.

Bepaal wat je deze dag wilt doen en zorg dat je die dingen ook doet, zodat je met een goed gevoel de dag kunt afsluiten. Geef jezelf een schouderklopje als je iets positiefs doet.

Zie ook de tips over een goed dagschema en de tips voor voldoende afwisseling.

Zet kanalen open

Heb je voldoende vrienden en dierbaren waar je altijd contact mee hebt, geef die dan een (vaste) plek in je week. Zeker als je kennissen zelf niet alleen wonen, zorg dan dat je in beeld blijft. Ze vinden het leuk om jou te zien en het eens over iets anders te hebben, al hebben ze misschien een vaste basis van contact met hun partner of gezin. Laat mensen uit jezelf weten hoe het met je gaat en wat je bezighoudt – en vraag hen daar ook naar. Zo ontstaat er onderlinge betrokkenheid.

Heb je minder contacten dan je zou willen en bestaat de kans dat je vereenzaamt, vraag om hulp. Mensen voelen zich graag verbonden met anderen. Ook met jou.

2 reacties op “Thuiswerken & alleen wonen – hoe blijf je in balans?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *