CooL begeleiden als leefstijlcoach

Ben je als leefstijlcoach ingeschreven in het register van BLCN/KABIZ en overweeg je het CooL programma te gaan begeleiden? Het is een bijzonder programma om te begeleiden, want je krijgt niet vaak de kans om mensen twee jaar te volgen in hun ontwikkeling. Ook kun je mensen in de groep krijgen die jou als leefstijlcoach anders niet gevonden hadden (en die wel veel hebben aan jouw begeleiding).

Tegelijkertijd vraagt het CooL programma begeleiden het nodige van je als zelfstandig leefstijlcoach. Je moet natuurlijk de inhoud goed uitwerken en materialen samenstellen. Maar je komt ook in het speelveld van verzekerde zorg terecht, waardoor je van alles moet uitzoeken over onder meer zorgcontractering, declaraties en de samenwerking met de huisarts. Wil het wiel niet in je eentje uitvinden, ervaren collega’s aan je zijde hebben én een extra goede versie van het programma tot je beschikking hebben, dan kun je je aansluiten bij het CooL@Visiom programma.

Visiom is sinds 2004 gespecialiseerd in leefstijlinterventies en loopt daarin voorop. We werken goed samen met het Expertisecentrum Leefstijlinterventies (de beheerder van het CooL programma), want we zien de gecombineerde leefstijlinterventies als een belangrijk startpunt om te ontdekken hoe we gezondheid en veerkracht kunnen versterken in het huidige ‘ziekenzorg’ systeem. Voor ons is de GLI geen afvalprogramma dat gaat over voeding, bewegen en gedragsverandering. Het is een programma waarin deelnemers de balans zoeken tussen korte termijn en lange termijngeluk. Met een betere gezondheid en gewicht als één van de effecten.

Concrete ondersteuning die je als leefstijlcoach krijgt vanuit het CooL@Visiom programma bestaat onder meer uit:

  • Een uitgewerkt programma dat aansluit bij het CooL kader en ontworpen is om je deelnemers van zelfvertrouwen naar zelfregulatie te helpen en vervolgens naar zelfmanagement.
  • Bijbehorende materialen, waaronder de Toolbox Gewicht & Leefstijl (in je basispakket zit een exemplaar voor jezelf + 24 exemplaren voor deelnemers).
  • Ondersteuning van het platform Vital10 voor tussentijds contact met & ondersteuning van je deelnemers en alle benodigde registratie-zaken.
  • Intervisie en werksessies waarin je je ontwikkelt en inspiratie opdoet.
  • Denkkracht: hoe kan het CooL programma zo worden uitgevoerd dat het zo effectief mogelijk is, maar ook uitvoerbaar voor de leefstijlcoach? We weten dat er uitdagingen zitten in de uitvoering van CooL én we zien mogelijkheden om je daarbij te helpen.

We hanteren een maandelijkse bijdrage voor aangesloten CooL coaches om de basiskosten van onze ondersteuning te dekken.

Meer weten?

Download de flyer met de modules die beschikbaar zijn voor jou als leefstijlcoach.

Wil je in overleg over je mogelijkheden om aan te sluiten, stuur dan een e-mail naar le***************@vi****.nl, zodat we een afspraak met je kunnen maken.

En had je onze informatiepagina voor deelnemers al gezien? Die geeft je ook een nadere indruk.